Najaar

Het najaar brengt een explosie aan smaken en kleuren met zich mee en die gebruiken onze chefs maar al te graag om een mooi nieuw menu mee te creëren. Een nieuw seizoen brengt ook nieuwe producten. Zo werken we nu met nieuwe producenten als Weerribben Zuivel en Remeker. En de beste manier om van al dat lekkers te genieten? Dat is samen.

Herfstig menu
Vanaf maandag 19 september gaat onze herfstkaart in met veel gerechten en producten die uit het najaar komen. En van dichtbij, want er is zoveel lekkers in Nederland te vinden! Kastanjes, paddenstoelen, wild. Onze koks werken altijd voor 80 procent met groenten en 20 procent vlees, vis of gevogelte en gebruiken vrijwel alles van de producten die ze in handen krijgen. Minder verspilling, meer smaak!

Dutch Cuisine
We werken in onze keuken naar de filosofie van Dutch Cuisine. Dit initiatief wordt ondersteund door verschillende Nederlandse topchefs die onze nationale keuken een warm hart toedragen. Ze zetten zich in om de Nederlandse eetcultuur te herwaarderen en te zorgen voor verduurzaming. Bijvoorbeeld door voor 20 procent met dierlijke eiwitten te werken en voor 80 procent met plantaardige. Dutch Cuisine moedigt koks aan om met seizoensgroenten te werken, om aan slimme restverwerking te doen en aandacht te geven aan ondergewaardeerde producten van eigen bodem. En dat klinkt ons als muziek in de oren.

Delen is het nieuwe hebben
Een circulaire economie valt of staat met delen. Ook aan tafel, vinden wij. Daarom kunnen onze gasten kiezen uit twee menu’s die speciaal zijn ontworpen om te delen. Samen, aan tafel. Zo kan iedereen proeven van wat de aarde ons te bieden heeft, schept iedereen voor elkaar op, geeft bordjes door en heeft het over wat ze proeven. En achter de schermen ontdekten wij nog een voordeel: de borden komen leeg terug, dus minder eten dat verspild wordt!

We hebben twee menu’s om te delen die ook geheel vegetarisch of veganistisch bereid kunnen worden:

  • The Green Dinner Experience: zes gerechtjes verdeeld over drie gangen voor € 39,- per persoon.
  • Chefs Menu: tien gerechtjes verdeeld over vier gangen voor € 49,- per persoon.

Nieuw in de keuken: Weerribben Zuivel
De keuken werkt sinds kort met de ambachtelijke boerderijzuivel van Weerribben Zuivel. Boer Klaas de Lange maakt op een duurzame manier de lekkerste zuivel van Nederland. Vinden wij. De koeien van het familiebedrijf staan minimaal 180 dagen per jaar buiten, krijgen uitsluitend biologisch voer en hebben volop de ruimte. Gister graasden de koeien nog in natuurgebied De Weerribben en vandaag verwerken onze chefs deze zuivel in verschillende gerechten. Door de productie op groene stroom, de inzet voor biodiversiteit door een samenwerking met Vogelbescherming Nederland en de keuze voor de meest duurzame optie voor verpakkingen, werken wij met heel veel tevredenheid met dit topbedrijf.

Nieuw op de kaart: kazen van Remeker
Eén van onze leveranciers – Lindenhoff – neemt ook een selectie kazen van Remeker voor ons mee. Voor op onze kaas- en borrelplank. Remeker maakt rauwmelkse natuurkorstkaas op boerderij De Groote Voort in de Gelderse Vallei, waar de grond de basis vormt van de producten die zij maken. De Jerseykoeien grazen lekker in de wei of worden gevoerd met gras uit kruidenrijke grasklaverweiden. Zo nodig worden ze bijgevoerd met onbewerkte producten, zoals haver en rogge. De voeding, maar ook de open stallen die vrije toegang geven tot de weiden, zorgen voor blije en gezonde koeien. En van hun melk maken ze bij Remeker weer de heerlijkste kazen!

Onze nieuwe kaart of nieuwe producten proeven? We zien je graag bij The Green House. Reserveer een tafeltje via onze reserveerkalender.

Blijf op de hoogte

Onze privacyverklaring is van toepassing als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Lees hier er meer over.