Ma.21Mei.

Opening EU Green week

Utrecht is op Pinkstermaandag 21 mei de gaststad voor de opening van de EU Green Week. De rest van de week vindt plaats in Brussel. Het thema dit jaar is ‘Groenere steden voor een groenere toekomst’. Tijdens de opening in Utrecht, is te zien hoe we van Utrecht een groene en duurzame stad maken, met behulp van de Europese Unie.

The Green House organiseert op deze dag verschillende activiteiten. Voor deze activiteiten is het wel noodzakelijk, om via het onderstaande inschrijfformulier aan te melden. Zo ben je verzekerd van een plekje.

10:00 – 10:30, Rondleiding

Tijdens de rondleiding zal onze gids alle ins en outs vertellen over The Green House en vragen stellen mag!

10:30 – 11:00, Documentaire en Q&A

Vragen als hoe kwam de Green House tot stand? Waar liep men tegen aan? zullen tijdens deze documentaire worden beantwoord, daarna is er tijd voor een Q&A sessie.

11:00 – 12:00, Urban farming

In een interactieve sessie nemen we je mee in old school versus new school produceren van groenten. We staan stil bij de vraag: Wat wordt de toekomst van het produceren van groenten?

12:00 – 13:00, Healthy urban lunch

Lekker gezond eten tussen het groen midden in de stad bij The Green House! (de picknick op het Knoopplein die eerder vernoemd stond in het programmaboekje is verplaatst naar The Green House)

12:00 – 17:00, Gat in de markt!

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Gat in de Markt! Gat in de Markt organiseert markten in Utrecht om sociale en duurzame ondernemingen op de kaart zetten en hun afzetmarkt te vergroten. Het evenement zal in het teken staan van duurzaamheid en circulariteit. Bijzondere acts van singer-songwriters, optredens van bands, workshops, een picknick en dansers maken een bezoek aan Gat in de Markt compleet.

14:00 – 15:00, Hoe kunnen we keuze beïnvloeden ten gunste van een duurzamere wereld?

In een toegankelijke lezing wordt je meegenomen over hoe je naast smaak en prijs ook nog op andere elementen je keuze op een duurzame wijze kan gaan beïnvloeden.

15:00 – 16:00, Workshop Fast Fashion

De workshop heet Become aware en Shop for Goodness van Wana Bana & Indiaan in je kast. Word bewust van de consequenties van snelle mode en maak deel uit van de oplossing: we delen tips voor ondernemers en consumenten over hoe bewust te kiezen en slow fashion toe te passen in je garderobe.

15:30 – 16:00, Rondleiding

Tijdens de rondleiding zal onze gids alle ins en outs vertellen over The Green House en vragen stellen mag!

16:00 – 16:30, Documentaire en Q&A

Vragen als hoe kwam de Green House tot stand? Waar liep men tegen aan? zullen tijdens deze documentaire worden beantwoord, daarna is er tijd voor een Q&A sessie.

16:00 – 18:00, Borrel

Na een inspirerende dag nog even lekker napraten onder het genot van een drankje en een hapje uit de urban farm.

18:00, Einde programma

En als je een hapje wilt blijven eten, vergeet niet alvast een tafel te reserveren. https://www.thegreenhouserestaurant.nl/reserveren/

Aanmelden: Vanwege het beperkte aantal plaatsen is een aanmelding voor de activiteiten via het inschrijfformulier hieronder noodzakelijk.

Prijs: De evenementen zijn gratis, exclusief de Healthy urban picknick en Healthy urban lunch.

Wanneer: maandag 21 mei
Tijd: 10:00 - 18:00
Locatie: Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht

Meld je aan voor dit event

Selecteer een geldig formulier

Blijf op de hoogte

Onze privacyverklaring is van toepassing als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Lees hier er meer over.