Lentekriebels

De lente brengt niet alleen warmte met zich mee, maar ook ontzettend veel heerlijke producten en gezelligheid op ons terras. Ons menu staat vol met nieuwe lentegerechten en -drankjes die we met liefde aan jullie serveren, zoals knolselderijpizza met een cocktail erbij, of zet je tanden in de eerste asperges en aardbeien van het seizoen.

De koks van restaurant Noma in Kopenhagen creëerden in 2008 een gerecht dat al snel de hele wereld over ging: knolselderijshoarma. Deze vegetarische versie van het bekende Midden-Oosterse succesgerecht wordt gemaakt van dunne, gekarameliseerde plakjes knolselderij die, net als met vlees, van het spit worden gesneden. Wij gebruiken het als topping voor onze eigen houtovenpizza die we tijdens de lunch serveren. Het kan trouwens ook heel goed zijn dat je kruiden uit onze eigen kas op je pizza terugvindt. Op de eerste verdieping van The Green House staat namelijk een ruime kas. Zo kunnen we gewassen langer vers houden of kweken voor de oogst. Met onze urban farm creëren we een echte herb to table-ervaring: in of op vrijwel ieder gerecht zijn kruiden uit onze kas terug te vinden!

The Dutch spirit
Na de lunch is het tijd voor een zomerse borrel. We hebben verschillende cocktails op de kaart staan die we maken met de dranken van BioSpirits en de mixers van Double Dutch. BioSpirits is een Nederlandse distilleerderij uit Almere die ambachtelijke en biologisch gecertificeerde producten maakt, zoals likeuren, rum, gin, wodka en whisky. Die gaan heel goed samen – hebben wij ontdekt – met de mixers van Double Dutch. Dit leuke bedrijf van de Nederlandse tweelingzusjes Joyce en Raissa maakt verschillende frisdranken met innovatieve smaken zoals cranberry en gember of rabarber en dennennaalden, naast basismixers als tonic, sodawater en gemberbier. We maken er bijvoorbeeld een frisse Lucious Lemon mee, of een Light & Stormy met citroenverbena.

Aspergetijd!
We zijn er natuurlijk als de kippen bij als de asperges weer uit de grond worden gestoken. Deze seizoensgroente is het perfecte ingrediënt voor verschillende vegetarische gerechten. Wij serveren onze asperges met gepofte aardappel, zeekraal, lamsoor, zeebanaan (kom maar langs, dan laten we het je proeven), boterjus en peterselie. De asperges komen van het Limburgse familiebedrijf Teboza. Eigenaar Will Teeuwen verbouwt al jaren met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en kunstmest om de bodem gezond te houden. En daar houden wij van, want dan kunnen er bijvoorbeeld ook nog andere gewassen groeien, zoals de aardbei!

Lente-aardbei
Van de aardbei wordt vaak gedacht dat ze er alleen in de zomer zijn, maar asperges en aardbeien gaan soms samen op: in kader van biodiverse landbouw worden ze samen geplant, met name de vroege rassen, zoals de lambada. Die heeft niet veel zon nodig om toch heerlijk zoet en groot te worden. Ideaal voor het lentedessert dat bij ons op de kaart staat: aardbeienvlaai met gemarineerde aardbeien, crème patissière, vanillecrumble, aardbeiensorbet, meringue en citroenmelisse. En is de lambada uitgegroeid? Dan bewegen we gewoon met de volgende aardbei mee. Zo kunnen we van april tot augustus genieten van deze rode smaakmaker.

Tot snel op ons terras!

Tafeltje reserveren? Dit kan via ons reserveringsformulier.

 

Blijf op de hoogte

Ons Privacy Statement is van toepassing als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Lees er hier meer over.

The Green House is onderdeel van Albron Nederland B.V.