Zero waste, maximum taste

Bij The Green House houden we van leftovers en buitenbeentjes. Ook van koffiedrab en buitenpeentjes. We maken er bijvoorbeeld heerlijk brood en gezonde soepen van. Maar onze zero-waste-filosofie gaat verder dan alleen producten, want we verspillen ook liever geen horecatalent.

Twisted Jams

De jam die we bij ons ontbijt serveren, komt van Twisted Jams uit Utrecht. Zij gebruiken afgekeurde groenten en fruit voor hun producten. Van het overgebleven seizoensfruit van telers en tuinders maken ze bijvoorbeeld lekkere confituren. Altijd in het seizoen en altijd verrassend, want het aanbod is elke dag weer anders.

 

 

Bierborstelbrood

Bij de productie van bier, zoals die van de Utrechtse Maximus Brouwerij, blijven gerstresten over: de bostel. Normaal gesproken wordt dit weggegooid, maar wij gebruiken het om ons vezel- en mineraalrijke bierbostelbrood mee te maken dat we bij verschillende gerechten serveren.

Kliekjessoep

Van alle groenten en kruiden die overblijven in onze keuken, maken wij iedere dag een heerlijke soep. Zo verspillen we niks van onze mooie ingrediënten en staat er altijd een goedgevulde seizoenssoep op het menu.

 

 

Vlees van eigen varkens

Onze circulaire worstjes komen van de varkens van boerderij De Herkomst in Amsterdam Osdorp. Daar maken ze uitsluitend gebruik van de reststroom van de hoofdstad. Het vlees is er voor iedereen die zich bekommert om natuur, dierenwelzijn en klimaat.

Van koffiedrab naar bitterbal

Oesterzwammen houden van een voedzame bodem. Koffiedrab is zo’n voedzame grondstof. In plaats van al onze koffieresten weg te gooien, geven we het aan oesterzwamkwekerij Gro Together in Amsterdam die het gebruikt om er de lekkerste zwammen mee te kweken. Daar maken ze vervolgens nieuwe producten van die je bij ons weer op de kaart vindt, zoals oesterzwambitterballen
en krupi chips.

Ereplaats voor de peterseliewortel

De peterseliewortel staat dit seizoen centraal op onze groene borrelplank. De wortel wordt vaak weggegooid als het is ontdaan van zijn blaadjes, maar dat is zo zonde! Het is namelijk een heerlijk product: lichtzoet met hints naar het kruid dat uit zijn kruin groeit.

 

 

Geen verspilling van talent 

Zero waste gaat niet alleen over producten of spullen. Het gaat ook over mensen. Mensen die misschien niet zo handig zijn in sociale contacten, mensen die we te oud vinden, die we geen tweede kans willen geven of een handicap hebben. Maar ook zij hebben vaardigheden en kennis, ambities en dromen en zitten vaak onnodig thuis. Dat is niet alleen verspilling van potentiële arbeidskrachten, maar ook ontzegging van werkgeluk. The Green House werkt daarom nauw samen met The Colour Kitchen. We streven ernaar dat minimaal 20 procent van ons personeel bestaat uit mensen die het om wat voor reden dan ook lastig vinden om passend werk te vinden.

Meer weten of reserveren? Kijk dan op onze website en boek een tafeltje via onze reserveerkalender.

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Ons Privacy Statement is van toepassing als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Lees er hier meer over.

The Green House is onderdeel van Albron Nederland B.V.